FÖRELÄSNING

Jag erbjuder föreläsningar och workshops där jag delar med mig av det jag kan. Jag har tre hjärtefrågor – IT i skolan, Läsning och Språkundervisning utan bok – men anpassar och vinklar innehållet för att möta era förkunskaper och önskemål. Vad sägs om:

Petter, Fröding och hur man mutar tonåringar med tårta
Vältummade boksidor som doftar så där som böcker ska, visst är det något speciellt men det är inte papperet eller doften som ger oss den rätta läsupplevelsen – utan det är TEXTEN och hur vi tar in texten i klassrummet. I mitt klassrum är de flesta texter digitala. Vi arbetar Kreativt, Synligt och Tillsammans för att ta till oss texterna och vi använder bloggen och sociala medier för att kommunicera ut läsningen till varandra och världen.

Språkundervisning utan bok
En språkundervisning utan de ”obligatoriska” delarna övningsbok och glosläxa – går det? Följ med in i ett klassrum där det tematiska arbetssättet med kommunikation, skapande och elevernas intressen står i fokus och där olika digitala verktyg och iPads används i alla delar av processen. Många praktiska tips utlovas!

Tusen tips på trekvart
Det handlar inte om teknik. Det handlar om pedagogik. Det handlar om att använda de digitala möjligheterna som finns för att fånga eleverna där de är och visa dem vägen framåt. Det handlar om förmågor, mål och en bedömning för lärande. Följ med på en föreläsning i HURets tecken. Elevnära, konkret, direkt från ett högstadieklassrum. Var beredd på att appar, sociala medier och digitala tjänster rabblas upp i ett rasande tempo!

Utöver mina hjärtefrågor är jag väl insatt i hur man kan använda iPads i undervisningen. När Eskilstuna kommun införde iPads 1:1 på flera högstadier fick jag i uppdrag av förvaltningen att göra en hemsida för att sprida mina kunskaper till övriga pedagoger inom kommunen. Se här. Jag berättar gärna om mina erfarenheter i föreläsnings- eller workshopform.

Cecilia

info@pedagogcecilia.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s