En bok om ordklasser

Något som jag tycker passar utmärkt att plugga på de här sista lektionerna är ordklasser. Åttorna och jag gör det just nu. Jag tror de tycker att det är ganska skönt att sitta och plugga i egen takt utan att känna att det ska hinnas med innan betygsättning.

Bild av ”boken” Ordklasser – Svenska språkets smådelar

Jag gjorde om en gammal Powerpoint till en ”bok” med hjälp av min nya favorit, mallarna från Slidesmania. Varje ordklass har ett eget kapitel som är uppbyggt på samma sätt:

  1. Det här behöver du kunna
  2. Regler och viktiga begrepp
  3. Länkar till övningar
  4. Testa dig själv-frågor

Här finns presentationen om du vill ladda ned en egen kopia. Jag blir bara glad och stolt om du också vill använda mitt material för att hjälpa dina elever att lära sig om ordklasser. Då kan du också ändra det efter era behov. Om din skola inte har tillgång till Binogi/Studi föreslår jag till exempel att du raderar de elementen. Men delar du det vidare önskar jag att du också nämner mitt namn. Tack!

Ta hand om dig!

Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s