Tysksjuornas Berlinfilm

I läroboken Das Dach 2 som jag använder med sjuorna finns en text om Berlin som jag har använt för ett längre projekt där eleverna fått välja en sevärdhet i Berlin som de skrivit en text om och redovisat.

Förra årets sjuor skrev sina redovisningar på den här bloggen.

 

Det här årets sjuor råkade ut för lärarens nyförälskelse i appen Puppet Pals så de gjorde en film tillsammans. Uppgiften var att de skulle låtsas att de befann sig vid sevärdheten på plats i Berlin. Där skulle en dialog utspelas. Vi arbetade i ordningen 1. förstå texten i läroboken och eventuellt hitta mer information 2. skriva text 3. få respons och bearbeta text 4. spela in filmen.

Jag satte ihop alla gruppers filmklipp till en hel film i appen iMovie och för att hotta upp filmen lite och göra den lite tokrolig gjorde jag en trailer med hjälp av trailerfunktionen som finns i iMovie. Så här blev filmen:

En reaktion på ”Tysksjuornas Berlinfilm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s