Framme!

Nu är jag framme i Regensburg. Pust, vilken resa! Bil till Arlanda, flyg till Berlin, byte till flyg till München, buss till Freising, tåg till Regensburg och till sist taxi till skolan där jag är nu. Att både jag och väskan är framme känns som ett under.

Några korta intryck så här långt då. Att flyga över Berlin i strålande sol var fint men tyvärr missade jag att fota. Vilken stad! Perfekt på något vis. Organiserat till minsta byggnad: låga hus där, höga där, kvarter som kvadrater eller hus byggda som cirklar. Mönster och struktur, überall.

Här är istället ett flygfoto på Bayern. Jag tycker att det ser så lustigt ut med de små gårdarna som är utkastade lite här och där. På tal om Bayern förresten: första mannen jag mötte på flygplatsen var klädd i Lederhosen. Helt allvarligt. Fast övriga såg mest ut som vanligt folk. Mannen i cafét hälsade så där som de gör i bland annat södra Tyskland ”Grüss Gott!”. (Hm.. jag vet inte hur man får till dubbel-s i den här bloggen).

Utsikt över Bayern.
 

Från Freising tog jag tåget till Regensburg. Jag gillar att åka tåg för då hinner man se så mycket av landskapet. Det är riktigt fint här! Jag fick en egen kupé också. När försvann egentligen kupéer från svenska tåg? Det som är så mysigt. Lite utrymmeskrävande dock.

Tågstationen i Freising. Nästan folktomt denna söndag.
 
 Min alldeles egen tågkupé. 
  
 Det här måste väl vara majs? Det växer överallt.

Väl framme på skolan blev jag tilldelad det i mitt tycke bästa rummet, med både eget badrum och litet kök. Jag fick med mig en liten nalle från barnen så att jag ska ha någon att krama när jag saknar dem. Den ligger nu och sussar på min kudde. Snart får jag nog göra den sällskap för det här har varit en lång dag. Imorgon sätter det igång på riktigt!

Min lilla nalle.
 
 
Kram,
Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s