Mat från Bayern

Idag stod Bayern på programmet. Vi pratade om oktoberfesten, lärde oss bayerska ord och uttryck och åt Leberkäse och Kipferl. Leberkäse betyder ordagrant översatt ”leverost”, men det innehåller varken lever eller ost utan nötkött, fläskkött och kryddor. Den tyska maten ser inte så aptitlig ut men det smakade faktiskt ganska gott. Till Leberkäse äter man en speciell senap som är från Regensburg och som faktiskt är så känd att den säljs på Harrods i London.

Vi fick tre sorters bröd: Kümmelkipferl, Kaisersemmel och Bretzl.

Bayerska specialiteter.

Kanske är jag den enda tyskläraren som inte dricker öl.

 Kram,
Cecilia

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s