Anteckna

 
Notability
Notability är elevens anteckningsapp. Där kan man skapa en mapp för varje ämne och undermappar för varje ämnesområde. I Notability kan man skriva anteckningar på lektionerna, men man kan även lägga in bilder, filmer och ljud. Appen är tänkt att användas för dessa två situationer:
1. för det dagliga arbetet där läraren inte behöver ha möjlighet att redigera texten. Lektionsanteckningar, övningsuppgifter med mera.
2. för slutprodukter. Använd Google Drive under processens gång för att eleverna ska kunna samarbeta och du ska kunna redigera och ge förslag till utveckling. När texten är färdig och eleven vill göra ett snyggt dokument, kanske med bilder, figurer eller webbsidor, kan hen kopiera texten i Drive och klistra in den i ett dokument i Notability. Från Notability kan man sedan välja att dela dokumentet som en pdf-fil med sin lärare genom att öppna det i Google Drive.
Här ser du hur man organiserar och delar anteckningar i Notability.
 
Stoppa in stencilen i iPaden med hjälp av Notability
När eleverna har en iPad kan mängden kopior minskas rejält. Använd Notability och kopiatorn istället. Börja med att gå till en kopiator som har scanningsfunktion. Scanna in dokumentet och välj att du vill skicka det till din epost-adress. Då bildas en pdf-fil som skickas till din inkorg. Hur man gör själva scanningen beror på märke på kopiatorn. Öppna inkorgen på din iPad. Håll fingret på pdf-filen och släpp. Då kommer de olika delningsalternativen fram. Välj Google Drive och leta rätt på rätt mapp.
Om dokumentet enbart ska läsas öppnar eleverna det med hjälp av Notability eller Adobe Reader.
Om det är en övningsuppgift som ska göras – där eleverna ska skriva svar – är det bäst med Notability. Då kan eleverna svara med hjälp av tangentbord eller penna. När uppgiften är färdig kan de dela tillbaka dokumentet i mappen som de har delat med dig.
 
Mindomo
I Mindomo kan man göra tankekartor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s