IT I SKOLAN

Under de senaste åren har jag provat så oändligt många digitala verktyg. Många har jag provat och sedan förkastat. För krångliga, för begränsade, för opålitliga. Andra har stannat kvar och blivit favoriter som jag och eleverna ständigt återkommer till. För att ett nytt verktyg ska kunna slå ut en av dessa favoriter krävs därför ganska mycket.

När jag föreläser nämner jag ofta ett större antal verktyg vid namn och uppmanar publiken att gå in här på sidan för att hitta mer info om verktygen. Till att börja med finns den här sammanställningen där jag har noterat mina favoriter och markerat i vilket syfte de kan användas. Foldern går att ladda ned för att spara eller skriva ut.

Digitala verktyg i skolan - Mina favoriter och deras syfte

Samma innehåll finns även presenterat i filmformat:

I undermenyerna finns mer info om appar, länkar till favoriter på nätet och instruktioner kring allt som har med Google att göra.

En reaktion på ”IT I SKOLAN

 1. Hej Cecilia,
  Jag har flertalet gånger försökt skriva ut din folder ”Digitala verktyg i skolan” utan resultat. Det går verkligen inte. Jag arbetar som svensk -och bildlärare på Vimarskolans högstadium i Vimmerby. Jag har i nuläget en förstelärartjänst med ansvar över skolans digitalisering. Skulle vilja skriva ut foldern i syfte av att själv kolla upp de verktyg som du så bra tipsar om.

  Tacksam för svar.

  Med vänlig hälsning
  Maria Fransson, Vimmerby

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s