Utflykt till Passau

Igår åkte vi de tolv milen mellan Regensburg och Passau med tåg för att se de tre flodernas stad. Passau är egentligen känt för tre saker:

Orgeln i domkyrkan är världens största. Igår var det orgelkonsert och jag var där och lyssnade. Förutom att det var roligt att få vara med och lyssna var det underbart bara att sitta där och insupa atmosfären i denna vackra kyrka.

Världens största orgel.

St Stephan Dom

De tre floderna I Passau förenas tre floder: Tysklands längsta flod Donau som flyter genom Bayern, Inn som kommer från Österrike och den lilla floden Ilz. Där floderna flyter ihop kan man se att vattnet har olika färg. Just den här dagen var det dåligt väder så vi kunde inte klättra upp på ett berg där man har bra utsikt över floderna så jag fotade en skylt istället.

Passau – de tre flodernas stad.

Högvattnet som i början av juni översvämmade en del av staden. Passau har genom tiderna översvämmats flera gånger men just i år slog vattennivån nya rekord. Nu har det gått en månad och ännu har inte alla restauranger nere vid floden öppnat och överallt står tomma hus med fläktar.

Vattennivån olika år. 2013 är markerat högst upp med blyerts, långt över de andra årens höga nivåer.
 
 
Icke att förglömma, dagens mat. Till lunch valde jag ytterligare en bayersk specialitet, Käsespetzl, som är som en slags pasta som gratinerats med ost. Enkelt men gott. LCHF eller GI? Näpp, inte idag heller.
 
Käsespetzl.
 
 
Kram,
Cecilia

 

 Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s