Trea i Språkolympiaden!

Idag har jag och mina tysknior varit ute på äventyr!

bild (2)
Evelina Seidl t.v. och Felicia Modin t.h.

Vi har deltagit i regionfinalen av tävlingen Språkolympiaden som gick av stapeln på den anrika Katedralskolan i Uppsala. Språkolympiaden är en språk- och kulturtävling i moderna språk för grund- och gymnasieskolor. Det främsta syftet är att uppmuntra elever att läsa språk på högre nivå. Vid uttagningen gick Skogstorpsskolan vidare i både tyska och engelska och vår skolchef var så bussig att han sponsrade oss med buss (fredagshumor… sorry) så att vi kunde ta med alla tyskniorna och ett gäng engelskelever till Uppsala, laddade med pompoms och hejaskyltar förstås.

I tyska tävlade Felicia Modin och Evelina Seidl och i engelska August Singmuang och Elin Bäcklund. De tävlade i lag. Frågorna ställdes på tyska respektive engelska och därefter fick de femton sekunder på sig för att prata ihop sig och skriva ned sitt svar på frågor som behandlade kultur, grammatik och ordförråd. Båda lagen hamnade på en tredjeplats och fick lämna Uppsala med pokaler att ta hem till skolan. Stolt tyskfröken idag! 🙂

Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s