Xnote – en digital tipspromenad

Med appen Xnote kan du göra digitala tipspromenader för dina elever att följa. Du som lärare behöver köpa appen medan eleverna använder webbläsaren i sin mobil eller ipad. Den finns att ladda ned här

Du skapar frågor som du placerar ut på en karta. Du delar länken till eleverna och de ser en fråga i taget i form av ett kryss. För att de ska kunna öppna krysset och se frågan måste de befinna sig fysiskt på platsen.

Jag har provat två olika tyskpromenader. Den första gjorde jag med sjuorna. Deras promenad bestod av små uppmaningar på tyska: ”Räkna till 100”, ”Berätta om din familj”, ”Nämn färgerna du ser på bilden” etc.

Min andra promenad genomförde jag med niorna för att de skulle få nosa på några grammatiska moment som vi skulle börja repetera. I deras frågor lade jag in svarsalternativ vilket gjorde att de kunde se svaren på frågorna i slutet av promenaden.

Ett roligt sätt att variera undervisningen eller göra en helt vanlig promenad lite mer spännande. Toppen också för att kunna skicka ut elever på en promenad och kunna kontrollera att de verkligen har gått till platserna. Rekommenderas!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Må så gott!

/Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s