Årets julkalender – Decemberpeppen

Genom åren har jag skapat en del julkalendrar med och för mina elever, både analoga och digitala.

Ett år bidrog lärarna på skolan med små filmklipp där de ställde en ämnesrelaterad fråga som eleverna svarade på i ett Google formulär. Alla filmklipp publicerades på en blogg som jag skapade för just det ändamålet. Att filma sig själv och lägga på YouTube var nytt för de flesta lärarna då och det här var ett sätt att komma igång med det. Skogstorpsskolans jul finns ännu att besöka.

Ett annat år tog jag hjälp av min mentorsklass och lät dem skriva snälla små saker som man kan göra för någon annan. Med hjälp av Thinglink skapade jag en snällkalender.

I år då? I år har vi lärare på Fristadsskolan skapat Decemberpeppen, en kalender som varje morgon postar en video på Instagram. Varje dag något klokt ord, positiv tanke eller godhjärtad uppmaning. Det är vårt sätt att lysa upp decembermörkret. Följ vårt skolkonto här eller via #Decemberpeppen på Instagram och Twitter.

En fin första advent önskar jag dig!

Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s