Båtresa till Walhalla

Idag trotsade vi regnet och åkte på en båtresa på Donau. Åtta kilometer öster om Regensburg ligger Walhalla, en fantastisk marmorbyggnad som invigdes 1841. Monumentet lät uppföras av Ludvig I av Bayern på en höjd varifrån man har en underbar utsikt. I byggnaden finns en hall med byster av människor som betytt mycket för Tyskland, som en Tysklands hall of fame kan man säga. Beethoven, Guthenberg, Mozart, Heinrich Heine och så vidare och så vidare. Jag kände igen kanske en fjärdel av alla gubbarna, mestadels en massa döda gamla män, men sedan 2003 finns även Sophie Scholl avbildad.

 
 

 
 
Kram,
Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s