Kjula skola bjöd på en tidsresa

sports-hall-509718_1280

Ikväll hade jag äran att som förälder få sitta i publiken i Kjula skolas idrottshall när eleverna framförde en föreställning som var resultat av en termins förberedelser av ett projekt inom Skapande skola. Vi fick följa med på en tidsresa där skådespelarna gick igenom en såpbubblande portal för att dyka upp i olika epoker. Vi fick en inblick i stenåldern, träffade Sigurd Fafnesbane och hans runsten, besökte Sveriges första folkbibliotek (jajemen, i Kjula!), såg bönder som grävde på åkern och sjuka som skulle botas från sina sjukdomar på alla möjliga trolska sätt.

Eleverna visade att om man arbetar #Tillsammans kommer man längre. Alla hade sin uppgift och var därmed lika viktiga för att föreställningen skulle bli så lyckad som den blev. Skådespelarna och värdarna, dansgruppen, sånggruppen, sminkörerna, teknikerna, reklamgruppen, rekvisitagruppen (förlåt om jag glömde någon), alla visste vad de skulle göra och de gjorde det med stolthet!

Hela föreställningen avslutades med att alla skolans elever dansade och sjöng en sång tillsammans, ivrigt påhejade av applåderande tårögda föräldrar. ”TIllsammans, together, zusammen…”. Jag blev bara så där lite löjligt lycklig. Som förälder naturligtvis stolt, och som lärare så enormt imponerad! Vi snackar entreprenöriellt, verklighetsanknutet, ämnesövergripande, kreativt, gruppfrämjande över åldersgränserna och framför allt självkänslobyggande.

Så himla bra! Stor eloge till alla elever och lärare på Kjula skola. Ni äger!

Cecilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s