100 böcker lästa – äntligen tårta!

tårta

När mina elever gick i slutet av sjuan inledde vi bokprojektet 100 sen tårta där de skulle läsa hundra böcker tillsammans, skriva om dem på bloggen och gärna läsa varandras inlägg. Nu när de slutar nian imorgon har de äntligen läst sina hundra böcker och jag fick äntligen baka tårtan och bjuda hem klassen på tårtkalas. Äntligen. En mysig dag med klassen, tårta, femkamp och kubb. Stämningen är på topp inför morgondagens avslutning då jag gissar att en och annan tår kommer att spillas.

Om projektet var lyckat eller inte beror på vad man menar med lyckat. Böckerna är lästa och vi har haft en sammanhållande aktivitet att samlas kring under en tid. Blogga om böcker i någon form kommer jag absolut att göra igen. Kul grej! Sen om ungdomarna nu är mer taggade till att läsa en bok under sommarlovet… det återstår nog att se. God tårta blev det i alla fall!

Cecilia

En reaktion på ”100 böcker lästa – äntligen tårta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s