Jag har läst: Så värt

 

FullSizeRender (1)
Så värt av Martin Jern.

Så värt av Martin Jern handlar om femtonårige skejtaren Aron och hans sökande efter en tjej att hålla om. Det är en rätt grabbig bok med sitt stundtals råa språk men den lyckas ändå lyfta fram de typiska tonårskänslorna av både förvirring och förälskelse.

Boken är skriven 2007 och har på senare år kommit som e-bok och pocket med ett fräschare omslag. Att den är skriven 2007 märks tydligt när Aron slår på datorn för att hänga på msn, kärleken mellan Tom Cruise och Katie Holmes problematiseras och ungdomarna undrar hur det kommer gå med Britneys karriär. Även slangen som killarna använder sinsemellan vittnar om att åren har gått sedan boken skrevs. Detta skulle kunna användas till en diskussion om hur språket förändras eller som bakgrund till frågan hur man kan veta när en bok utspelas. Liten risk finns dock för att den ovane tonårsläsaren avfärdar boken som gammal och inaktuell när exemplen på ”den svunna tiden” blir för många.

2 reaktioner på ”Jag har läst: Så värt

  1. Pingback: Jag har läst: Som eld | PedagogCecilia

  2. Pingback: I spåren av SKAM – Introduktion av läsprojekt – Cecilia Jalkebo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s