Välkommen in i Fristadsskolan!

Om en dryg vecka öppnas dörrarna för Eskilstunas nyaste skola, Fristadsskolan, där jag numera hör hemma. Vi lärare har nu arbetat i en vecka och vi har en vecka kvar för att förbereda oss för en skolstart där precis allt är nytt. Nya kollegor, nya klassrum, nya rutiner. I allt detta nya tänker vi mycket på våra elever, som också de är alldeles nya. En skolstart känns pirrig för de flesta och ännu pirrigare blir det förstås med en helt ny skola där man som elev inte har kunnat förbereda sig ens på hur lokalerna ser ut. Så för att skapa en tryggare känsla inför skolstarten har vi gjort en film där våra mentorer Tina och Camilla visar runt i lokalerna. Är du nyfiken? Välkommen in!

Till dig som är lärare vill jag tipsa om det här blogginlägget av Helena Wallberg. Tio tips för en inkluderande skolstart. Mycket klokskap att tänka på.

Må så gott!

/Cecilia

En reaktion på ”Välkommen in i Fristadsskolan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s