Jag har läst: 8 saker du aldrig skulle våga

 

FullSizeRender
8 saker du aldrig skulle våga – Eva Susso & Moa Eriksson Sandberg

8 saker du aldrig skulle våga av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg är en Sex and the city i högstadietappning. Fyra tjejkompisar som i slutet av nian kommer på den briljanta idén att skriva lappar med utmaningar till varandra, utmaningar som de själva aldrig skulle våga utföra. Som att sno en killes kalsonger (förstås den killen som hon redan är intresserad av), köpa kondomer på ica (och råka träffa sin svensklärare i kön), eller att stämma träff med en nätpedofil (behöver jag säga att det skulle kunnat sluta riktigt, riktigt illa?).

Ju längre in jag kommer i boken, desto mer lär sig tjejerna om sig själva och varandra. I slutet är de så där starka så de vågar stå upp för sig själva och säga ifrån till killen som tafsar eller det andra tjejgänget som är taskiga mot en av de egna.

En lättläst ungdomsbok med hög igenkänningsfaktor som blandar humor med allvarliga ämnen värda att ta upp till diskussion.

/Cecilia

En reaktion på ”Jag har läst: 8 saker du aldrig skulle våga

  1. Pingback: I spåren av SKAM – Introduktion av läsprojekt – Cecilia Jalkebo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s